Offisiell pris på batteripakken i Nissan Leaf

Vi visste at batteriet er den dyreste i elbilen, men ikke hvor mye det kostet.

MER ÅPENHET: Batteripakken i Nissan Leaf har nå fått en offisiell prislapp. I USA koster den netto 34.000 kroner - før montering. Foto: KNUT MOBERG
MER ÅPENHET: Batteripakken i Nissan Leaf har nå fått en offisiell prislapp. I USA koster den netto 34.000 kroner - før montering. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf, som ble lansert i 2011, er i dag verdens suverent mest solgte elbil. 125.000 eksemplarer ruller nå på veiene. Av disse er 56.000 solgt i USA og i Norge er det solgt 10.000 nye fra importør. I tillegg har anslagsvis 3.000 Leaf solgt i andre land, særlig i Frankrike, havnet her hjemme som bruktimporterte biler.

Oppgraderinger

Spørsmål omkring batterikostnader har stadig kommet, men Nissan har nøyd seg med å referere til garantien på fem år eller 100.000 kilometer, samt å uttale at batteripakken er beregnet å skulle vare gjennom bilens livssyklus. Den er blitt gradvis forbedret og da Leaf ble kraftig oppgradert i fjor økte offisiell rekkevidde fra 170 til 199 kilometer.

Husk at streng kulde kan halvere rekkevidden.

I år oppdaterte igjen Nissan batteripakken for å gjøre den bedre i stand til å takle svært høye temperaturer etter at det ble konstatert kapasitetstap på noen biler i svært varme stater som Arizona.

Mot slutten på uvissheten

Og nå har endelig Nissan bestemt seg for å gå ut med en pris på batteripakken. Dette har i lang tid vært et spekulasjonsobjekt og et av kronargumentene til motstanderne av elbiler.

Det har også utvilsomt vært et av de viktigste usikkerhetsmomentene elbilkjøpere har hatt å forholde seg til foran kjøpsbeslutningen, på linje med hva som er avgiftsfordelenes og de andre fordelenes fremtid her i landet. Men nå har altså Nissan gått ut med en offisiell pris på batteripakken, som består av 48 moduler à fire celler.

Les også: Tror på batterirevolusjon

Pris i USA

Riktignok er prisen som er kjent så langt den som gjelder i USA. Vi har imidlertid ingen grunn til å tro at den vil bli vesentlig annerledes her hjemme. Den norske importøren har bedt om informasjon fra Europa vedrørende batteripris her, men i skrivende stund foreligger ingen informasjon.

40.000 eller 34.000?

Prisen er oppgitt til 6.500 dollar (cirka 40.000 kroner) - men da det gamle batteriet må leveres inn for å få kjøpt det nye - trekkes 1.000 dollar i innbytte fra prisen - vi ender opp med 5.500. (5.499 for å være pinlig nøyaktig). Altså cirka 34.000 kroner. Dette ble nylig annonsert av talsmann for Nissan, Brian Brockman.

Med amerikanske avgifter og installasjonskostnader (ekstra tilpasning trengs for 2011- og 2012-modellene), ender vi muligens opp nærmere 40.000 allikevel.

Her kan du lese hva Nissans Brian Brockman skriver på My Nissan Leaf Forum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer