Offisiell pris på batteripakken i Nissan Leaf

Vi visste at batteriet er den dyreste i elbilen, men ikke hvor mye det kostet.

MER ÅPENHET: Batteripakken i Nissan Leaf har nå fått en offisiell prislapp. I USA koster den netto 34.000 kroner - før montering. Foto: KNUT MOBERG
MER ÅPENHET: Batteripakken i Nissan Leaf har nå fått en offisiell prislapp. I USA koster den netto 34.000 kroner - før montering. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf, som ble lansert i 2011, er i dag verdens suverent mest solgte elbil. 125.000 eksemplarer ruller nå på veiene. Av disse er 56.000 solgt i USA og i Norge er det solgt 10.000 nye fra importør. I tillegg har anslagsvis 3.000 Leaf solgt i andre land, særlig i Frankrike, havnet her hjemme som bruktimporterte biler.

Oppgraderinger

Spørsmål omkring batterikostnader har stadig kommet, men Nissan har nøyd seg med å referere til garantien på fem år eller 100.000 kilometer, samt å uttale at batteripakken er beregnet å skulle vare gjennom bilens livssyklus. Den er blitt gradvis forbedret og da Leaf ble kraftig oppgradert i fjor økte offisiell rekkevidde fra 170 til 199 kilometer.

Husk at streng kulde kan halvere rekkevidden.

I år oppdaterte igjen Nissan batteripakken for å gjøre den bedre i stand til å takle svært høye temperaturer etter at det ble konstatert kapasitetstap på noen biler i svært varme stater som Arizona.

Mot slutten på uvissheten

Og nå har endelig Nissan bestemt seg for å gå ut med en pris på batteripakken. Dette har i lang tid vært et spekulasjonsobjekt og et av kronargumentene til motstanderne av elbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer