Offisielle detaljer om ny Golf

Volkswagen svarer på lekkasjen og avslører flere detaljer om den nye kompaktklassebilen

Publisert
Sist oppdatert

Dessverre slipper de ikke flere bilder i samme slengen, så vi får klare oss med de samme som lakk ut for få dager siden, enn så lenge.

Bortsett fra selvfølgeligheter som at dette er tidenes beste Golf, som setter ny standard på kvalitet og komfort i klassen, i følge Volkswagen, sier man en hel del om det tekniske. Og det interesserer oss i grunn mer enn å høre på Volkswagen-sjef Winterkorns skryt. Vi foretrekker å sjekke selv, og første anledning kommer allerede i midten av neste måned når bilen skal lanseres på Island.

90 til 170 hester

Volkswagen opplyser at bilen skal tilbys med dieselmotorer fra 90 til 170 hestekrefter. Dette er kjente tall i Volkswagen-sammenheng, men trolig dreier det seg likevel om et par nye motorer. Disse er imidlertid ikke klare, og fra lanseringstidspunktet vil Golf kun bli tilgjengelig med en 2,0-liter med enten 110 eller 140 hester på dieselsiden. Denne 2,0-literen har common rail-innsprøytning, og den sterkeste varianten kjenner vi fra en rekke modeller i Volkswagen-konsernet.

1.9 TDI går ut

Varianten med 110 hester er imidlertid ny og vil foreløpig erstatte gamle og utdaterte 1.9 TDI. Etter alt å dømme er det egentlig en 1,6-liter som er tiltenkt denne rollen, men inntil den er klar, vil en nedtrimmet 2,0-liter altså gjøre jobben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer