Offroad kupe

Det finns spreke SUVer, og det finnes definitivt spreke sportsbiler. Det beste er kanskje å ha en av hver.

Publisert
Sist oppdatert

For de som bare har plass til en bil i garasjen har Volkswagen klekket ut en løsning; concept T. Bilen som ble vist i Detroit skal kombinere det beste av to verdener. Det er likevel offroad-delen som er mest synlig, og vi synes den ser mest ut som en av deltakerne i åpen klasse i årets Paris-Dakar.

Omtrent som TT

Målene er som en Audi TT som har lagt på seg 10 centimeter i høyden og i bredden. Også motoren, en 3,2-liters V6, minner mye om den vi finner i TT 3,2. I concept T er det tatt ut 241 hestekrefter, og dreiemomentet er på 320 Newtonmeter (Nm) ved 2.800 o/min. Antakelig er den litt tyngre enn Audien, for det tar 6,9 sekunder å nå 100 km/t. Toppfarten er sperret på 230 km/t.

Til sammenlikning kan det nevnes at en av dagens spreke SUVer, Mercedes-Benz ML 55 AMG, rekker å nå 100 km/t på 6,8 sekunder, og har en toppfart på 235 km/t.

Firehjulsdrift er på plass i concept T gjennom Volkswagens 4MOTION-system, og girkassen er av typen automat. Kreftene går i underlaget via dekk i dimensjonen 285/45-19.

2 og 2+2

Baksetet er valgfritt, og hvis du velger det kommer det i form av to enkeltseter. Det sportsbilaktige mener Volkswagen ivaretaes av t-tak og måkevingedører, og det kan tenkes at bildene lurer oss litt og at bilen gir ett litt annet inntrykk i virkeligheten. Den er nemlig kun 145 centimeter høy, 4 centimeter lavere enn den nye Golfen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer