Og vinneren er....

Kanskje ikke den du tror? Her er oppsummering og konklusjon.

Publisert
Sist oppdatert

Her gir vi et resymé av bilenes egenskaper i forhold til hverandre. Sett i sammenheng med økonomiske vurderinger gjør det at vi kan kåre det beste kjøpet i dette selskapet.

X3

X3 er overlegen på motor og kjøreegenskaper og har greit med plass, men føles noe trang/smal foran. Den har imidlertid fått en finfin kvalitetsfølelse – X3 er blitt løftet i forhold til hva tilfellet var før fjorårets ansiktsløftning. Bilen er fortsatt noe begrenset på komfort – men den er bedre enn før. Dette har å gjøre med et sportslig oppsett som er med på å gjøre bilen til den morsomste å kjøre i dette laget sammen med dens inspirerende, bakhjulsdrevne karakter og den imponerende 2.0d motoren med sine 177 hk. X-drive er et effektivt firehjulsdriftssystem, men bilen er ikke laget for offroad-kjøring. BMW X3 er i dyreste laget, og mangler et års garanti i forhold til konkurrentene.

Freelander

Bilen har det mest behagelige interiøret og den beste rommelighetsfølelsen – men objektivt er den ikke romsligere enn X3 bortsett fra i bredden. Ikke imponerende på plassutnyttelse, med andre ord; bagasjerommet er ikke stort. Kvalitetsinntrykket er OK men materialvalget dementerer til en viss grad premium-ambisjonene. Bilen byr på god komfort og lydisolering med unntak av tidvis gammeldags dieselknatring. Freelander er den mest komfortable bilen i dette selskapet, men også den med de minst inspirerende kjøreegenskapene på vei. Disse er for øvrig gode og betryggende. Freelander er bilen som klarer seg best i terrenget Den har best bakkeklaring og fremkommelighet i snø. Haldex III med valg av innstilling (Terrain Response) fungerer bra. Motoren er sterk men ikke spesielt kultivert og bilen er den minst spurtvillige. Freelander er, som BMW X3, i dyreste laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer