Økende luksus

Luksusmerket Jaguar melder om salgsrekord i 1998. Aldri har de solgt så mye på ett år, som det de gjorde i fjor. Andre luksusmerker hadde også en betydelig salgsøkning i fjor.

Økende luksus
Publisert

Jaguar solgte i fjor 81 biler, mot 34 året før. Ferrari solgte 11, mot 3 i 1997, Porsche solgte 18 mot 7, Mercedes S-klasse solgte 18 mot 5, og Audi A8 solgte 26 mot 18 året tidligere. Hvis vi i også sammenligner med tallene den siste tiårsperioden, ser vi at dette er et kraftig hopp fra det forholdsvis jevne de har hatt disse siste årene.

Avgiftsendringer

- Hovedårsaken til dette er omleggingen av avgiftssystemet som vi fikk i 1998, sier Gunnar Eik, president i Bilimportørenes Landsforening. Dette innebar at verdikomponenten som lå på toppen av de vanlige avgiftene, ble strøket. De veldig dyre bilene som Mercedes, Ferrari, Jaguar og BMW ble noe rimeligere i forhold til tidligere, selv om de fortsatt har en anstendig pris, fortsetter Eik.

Flere rike

Ola Bjørnstad, direktør i Opplysningsrådet for Veitrafikken, er enig i at dette kan være en av årsakene til det økte salget av luksusbiler. Men han peker også på økonomien blant befolkningen som en årsak.-For de som har råd til biler i denne prisklassen, spiller det ingen rolle om de er 100.000 kroner dyrere eller billigere, sier han. Årsaken er bedre råd hos enkelte, mener Bjørnstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer