Øker fartsgrensa til 110 km/t

Åtte kilometer av E6 får høyere fartsgrense.

ØKER FERTSGRENSA: På strekninga Stange–Kolomoen er fartsgrensa økt til 110 kilometer i timen. Bildet er tatt i forbindelse med utbedring av strekninga. Foto: Oddvar Pedersen, Statens vegvesen
ØKER FERTSGRENSA: På strekninga Stange–Kolomoen er fartsgrensa økt til 110 kilometer i timen. Bildet er tatt i forbindelse med utbedring av strekninga. Foto: Oddvar Pedersen, Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Nord for Gardermoen i retning Hamar er fartsgrensa stort sett 110 km/t langs E6 både i sør- og nordgående retning, men på ett parti av strekninga har fartsgrensa vært 100 km/t i lang tid.

På den åtte kilometer lange strekninga mellom Tangen og Kolomoen i Innlandet fylke har du dermed måttet senke farten, men etter at det ble etablert midtrekkverk er fartsgrensa nå økt til 110 km/t også her.

– For å kunne skilte opp hastigheten til 110 også på strekningen mellom Tangen og Kolomoen, har vi etablert midtrekkverk og skiftet ut eksisterende ledelys med lysmaster. I tillegg har vi gjennomført tiltak i sideterrenget langs hele strekningen for å øke trafikksikkerheten, sier byggeleder Oddvar Pedersen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Arbeidet starta i fjor høst og ble ferdigstilt i desember.

I tillegg til midtrekkverk, er det også etablert nye veilys, forteller vegvesenet.

– Vi har fått bare positive tilbakemeldinger fra trafikantene. Spesielt godt fornøyd er de med nytt veglys, sier Pedersen.

Prosjektet har kostet 33 millioner kroner, og vegvesenet beskriver det som samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.