Bilsalget

Øker mest

Du tror det ikke før du får høre det: Det bilmerket som øker salget mest i Norge er Porsche. I fjor fikk 2043 nordmenn oppfylt drømmen om en ny Porsche.

ØKER MEST: Porsche er det bilmerket som øker mest i Norge for øyeblikket og Taycan Cross Turismo er storselgeren «alle» vil ha. Den er moms- og avgiftsfri og koster «bare» fra 1,1 til 1,7 millioner kroner - før ekstrautstyr. Foto: Porsche
ØKER MEST: Porsche er det bilmerket som øker mest i Norge for øyeblikket og Taycan Cross Turismo er storselgeren «alle» vil ha. Den er moms- og avgiftsfri og koster «bare» fra 1,1 til 1,7 millioner kroner - før ekstrautstyr. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stopper imidlertid ikke der. Opplysningsrådet for veitrafikken har sett på salget til de forskjellige bilmerkene fra januar til og med mai i år om sammenliknet med samme periode i fjor. Da har Porsche-salget økt med nesten 109 prosent. At Porsche er det bilmerket som øker salget mest i Norge har aldri skjedd tidligere.

Porsche slår Hyundai på andreplass, med en salgsøkning på 80,8 prosent, og Tesla på tredje som økte salget med 71,1 prosent.

Totalt var det 818 nordmenn som fikk utlevert sin nye Porsche de første månedene i år. I fjor var det 392 i den samme perioden.

Moms- og avgiftsfri

Det er først og fremst elektriske Porsche Taycan som har dratt salget av den tyske sportsbilen til himmels i Norge.

Den kom først som en todørs kupé for et par år siden. Det siste året er det «familiebilen» Cross Turismo som har tatt det meste av salget. Denne utgaven har fire dører og et greit bagasjerom.

Den koster i dag fra i overkant av en million kroner til 1,7 millioner kroner – før ekstrautstyr. Totalt er det 717 nordmenn som ha fått oppfylt drømmen med en moms- og avgiftsfri Porsche så langt i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.