Hyundai Kona Electric

Øker rekke­vidden

Den er allerede populær. Med nesten fire mil lengre rekkevidde blir elbilen Hyundai Kona enda mer ettertraktet.

ØKER REKKEVIDDEN: Elbilen Hyundai Kona Electric er ettertraktet i Norge. Nå øker de rekkevidden ytterligere. Foto: Hyundai
ØKER REKKEVIDDEN: Elbilen Hyundai Kona Electric er ettertraktet i Norge. Nå øker de rekkevidden ytterligere. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

Én av Norges mest ettertraktede elbiler, Hyundai Kona Electric, øker den oppgitte rekkevidden fra 449 kilometer til 484 kilometer. Det melder importøren i en pressemelding torsdag.

- Dette er svært gledelige nyheter for alle som ønsker å kjøpe en praktisk og stilig elbil, med lang rekkevidde. Kona Electric har truffet det norske markedet svært godt, noe salgstallene bekrefter. At den nå får enda bedre rekkevidde gjør den til et opplagt valg for enda flere kunder, sier produkt- og pr-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Hvilke biler gjelder det?

Pr-sjefen har mye rett i dette: Kona har definitivt bevist at den leverer god rekkevidde, og elbilen er ettertraktet blant nordmenn. Med ytterligere 35 kilometer å finne ny lader på, blir situasjonen naturligvis enda bedre.

Denne oppgraderingen kan imidlertid ikke gjøres på biler som allerede er på veien. Tvert imot vil den kun gjelde biler produsert fra mars 2020, fabrikklevert med nye Michelin Primacy 4-dekk, heter det fra Hyundai Motor Norway.

Allerede på slutten av 2019 meldte Hyundai om oppgradering av el-SUV-en. Dette gjaldt leveringstid, hjemmelading, utsyr, tilkoblingstjenester og infotainment.

Kutter leveringstiden

En annen hemsko har vært ekstremt lang leveringstid og ventelister på Hyundais lille SUV. For noen måneder siden var ventetida om lag tolv måneder, ifølge Hyundai.

Importøren melder imidlertid nå at den økte rekkevidden kommer på et tidspunkt hvor økt produksjon og tilgang på bil sørger for stadig fallende leveringstid. Dermed skal nye norske Kona Electric-kunder forvente å få sin bil i løpet av få måneder om de bestiller nå.

- Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre, sier Øyvind Lillestrøm Knudsen.

- Med andre ord vil kunder som bestiller nå ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene.

Flere endringer

I tillegg til den oppjusteringen av rekkevidden gjør Hyundai grep for å bedre kjøreegenskapene. Dette skjer gjennom endringer i fjæringsoppsettet.

Som følge av nye reguleringer fjernes også knappen for å slå av VESS (Virtual Engine Sound System), som er et lydsystem designet for å simulere en lav summende motorlyd i lave hastigheter. Tidligere har man kunne slå av dette systemet under kjøring, men nye regler for fotgjengersikkerhet gjør at dette systemet i fremtiden alltid vil være påslått når man kjører i hastighet opp til 30 km/t, heter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer