Slik blir bilavgiftene i 2021

Økning for elbil

Økning for elbil, ingen økning for ladbar, bensin og diesel.

DYRERE: Inntektene på bilavgifter blir stadig lavere. Nå blir det en liten økning på elbiler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DYRERE: Inntektene på bilavgifter blir stadig lavere. Nå blir det en liten økning på elbiler. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forslag til statsbudsjett i oktober, foreslo regjeringen flere endringer i bilavgiftene.

Forslaget var en ny trafikkforsikring på 5,85 kroner per døgn for elbil, det samme som for motorsykler. I tillegg ønsket de innstramming av vektfradraget for ladbare hybridbiler, ved at kravet til elektrisk rekkevidde for å få maksimalt vektfradrag økes fra 50 til 75 kilometer.

Det siste ville gitt store prisøkninger for mange ladbare hybrider. BMW X3, med 46 kilometer elektrisk rekkevidde, ville for eksempel fått en økning i avgifter på 35.000 kroner.

I tillegg ville de øke satsene for CO2-komponenten i engangsavgiften. For personbiler skulle de to laveste positive satsene økes med 23 prosent i tillegg til prisstigningen, ifølge forslaget. For varebiler 6 prosent i tillegg til prisjusteringen. Prisjusteringen i engangsavgiften er 3,5 prosent. En typisk dieselbil ville ha blitt mellom 6.000 og 12.000 kroner dyrere.

Økning for elbilene

Regjeringen og Fremskrittspartiet er nå blitt enige om at den planlagte økningen av bilavgiftene ikke blir som først foreslått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer