Elbilmarkedet

Økt elbil-skepsis

Det er flere som er negative til elbil i år enn i fjor, ifølge ny undersøkelse.

STORSELGEREN: Selv om salget av elbiler nesten har vært eksplosjonsartet de siste par årene, viser InFacts undersøkelse at det kan bli hardt å få de største skeptikerne over til elbil. Den store og dyre Audi e-tron har vært norges mest solgte bil hittil i år. Foto; Jamieson Pothecary
STORSELGEREN: Selv om salget av elbiler nesten har vært eksplosjonsartet de siste par årene, viser InFacts undersøkelse at det kan bli hardt å få de største skeptikerne over til elbil. Den store og dyre Audi e-tron har vært norges mest solgte bil hittil i år. Foto; Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Andelen som er aller mest negative til å skaffe seg elbil har økt fra 12 prosent i 2019 til 22 prosent i 2020 i en landsresentativ undersøkelse InFact har gjort på oppdrag fra NAF.

Det som er like interessant er at det ikke er flere som oppgir at de vil velge elbil neste gang de kjøper bil, enn det var på samme tid i fjor, snarere tvert i mot.

Hver tredje vil ha elbil neste gang de skal kjøpe bil. Kvinner er mer positive til elbilene enn menn. Andelene er den samme som i fjor, 35 prosent.

Undersøkelsen står allikevel i kontrast til bilsalget vi ser om dagen. Andelen elbiler til og med mars er ganske nøyaktig 50 prosent.

- Det er overraskende at ikke flere svarer bekreftende i år. Det kan bli en utfordring for myndighetene som har vedtatt et mål om at alle nye biler skal være nullutslippsbiler i 2025 sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, som mener at de siste bilkjøperne kan bli vanskelig å nå.

Undersøkelsen viser nemlig at rundt en tredjedel er likegyldige eller i tvil om elbil.

- To ting må gjøres

NAF mener det er to ting som må gjøres dersom skeptikerne skal kjøpe elbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.