Model 3 plukket fra hverandre av eksperter

- Om ikke Elon Musk bestemte over produksjonen, kunne Tesla vært mye mer lønnsomme

Spesialister på produksjonsprosesser i industrien har analysert Tesla Model 3 i detalj. En del ting skurrer, men Tesla kalles teknologileder på det elektriske.

SKULLE TJENT MER: Et konsulentselskap som har plukket fra hverandre elbilen Tesla Model 3, hevder den er altfor dyr å produsere, noe som reduserer inntjeningspotensialet betraktelig. De fremhever samtidig at Tesla er ledende på batteri- og elektrisk drivlinjeteknologi. Her ser vi en Model 3 hos en forhandler i Chicago. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON
SKULLE TJENT MER: Et konsulentselskap som har plukket fra hverandre elbilen Tesla Model 3, hevder den er altfor dyr å produsere, noe som reduserer inntjeningspotensialet betraktelig. De fremhever samtidig at Tesla er ledende på batteri- og elektrisk drivlinjeteknologi. Her ser vi en Model 3 hos en forhandler i Chicago. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I USA driver Sandy Munro et lite konsulentselskap ved navn Munro & Associates, som er eksperter på produksjonsprosesser i bilindustrien.

De lever av rådgivning med tanke på å forbedre og effektivisere disse prosessene og de siste månedene er det Tesla Model 3 som er modellen Munro har plukket fra hverandre bit for bit, for å analysere hvor effektivt bilen er satt sammen.

Rapporten er blitt tatt imot med stor interesse og blant annet omtalt utførlig av det internasjonale bilbransjetidsskriftet Automotive News. Dette mens Tesla kan annonsere at «produksjonsproppen» de lenge har strevet med ser ut til å ha løsnet for alvor, med en ukentlig produksjon på 5000 eksemplarer av Model 3.

Prospektet til studien kan du se her.

«Produksjons-guru»

Munro er en renommert veteran når det gjelder analyse av bilindustriens produksjonsprosesser og har plukket fra hverandre cirka 400 forskjellige bilmodeller fra de fleste bilprodusentene for å bistå produsenter i å utvikle mer lønnsomme prosesser enn konkurrentene. De utfører også oppdrag fra maritim sektor og flyindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer