Omsider nærmer ny Saab 9-5 seg

Nylig har spionbilder avslørt at en ny 9-5 omsider er på vei. Denne bilen, Buick Lacrosse, forteller en del om den.

Publisert
Sist oppdatert

Insignia -> Lacrosse -> 9-5?

Slik kan det se ut som utviklingsprosessen har foregått hos General Motors, det kriserammede bilkonsernet som for tiden overlever takket være krisehjelp fra den amerikanske staten.

GM-fetter

Bilgiganten, som har besluttet å skille lag med den svenske lavvolum-produsenten, har selvsagt ikke hatt midler til å utvikle en helt egen toppmodell for å erstatte det utgående Saab-flaggskipet. Nye Saab 9-5 vil være basert på gruppens globale øvre middelklasse-plattform - Epsilon II. Denne deles av Opel Insignia og av den bilen vi ser her: Buick Lacrosse, som nylig ble vist på bilutstillingen i Detroit. Det er planlegt ytterligere to modeller på samme plattform, Saturn Aura og Chevrolet Malibu.

Fellestrekk med 9-5

Disse bilene er dermed på en måte fettere, og at Lacrosse er i slekt med Opel Insignia er ganske lett å se. På samme måte vil utvilsomt nye Saab 9-5 ha ganske mye til felles med de to. Tegner man inn en typisk Saab-front og hekk, er sjansene store for at man nærmer seg sluttresultatet. Noe av det som gjør Lacrosse mer interessant enn Insignia å iaktta er at den sannsynligvis har mer av de dimensjoner og den formgivning Saab 9-5 kommer til å få. Blant annet er akselavstanden noe lengre på Lacrosse, og kupé-stuket mindre fremtredende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer