Omstridt gebyr godkjent

Ble først stemplet som ulovlig.

LOVLIG: Gebyret som bompengeutstederen Flyt har innført har fått grønt lys fra Vegdirektoratet. Foto: privat
LOVLIG: Gebyret som bompengeutstederen Flyt har innført har fått grønt lys fra Vegdirektoratet. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidligere i vinter at bompengeutstederen Flyt meldte at de endret avtalebetingelsene for sine kunder. I praksis betyr dette at kundene må betale et abonnent for leie av bompengebrikken.

- Vi har oppdatert vilkårene slik at de er tydeligere, enklere å forstå og enklere å orientere seg i. I tillegg vil du som kunde ikke lenger betale depositum for bombrikken, men et månedlig brikkeabonnement for leie av brikken. Fra 20. mars 2023 er den månedlige prisen 5 kroner per brikke, skrev bompengeselskapet i en e-post til sine kunder.

Ifølge Motor reagerte flere kunder på dette, og tok kontakt med veimyndighetene og spurte om lovligheten rundt dette.

I et brev konkluderete Vegdirektoratet med at abonnementet, eller brikke-gebyret, er ulovlig, og at de vurderte å føre tilsyn med selskapet.

Nå melder imidlertid Motor at myndighetene har snudd.

- I begrunnelsen for vår vurdering har vi vist til at bompengereformen har medført at vi nå har fått kommersielle innkrevere. Det tilsier at utstederne må ha noe frihet til å innrette gebyrordningen slik de ønsker. Andre utstedere vil dermed også kunne innføre et månedlig gebyr, opplyser Martin Berger Holm i Vegdirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.