Omstridt gebyr godkjent

Ble først stemplet som ulovlig.

LOVLIG: Gebyret som bompengeutstederen Flyt har innført har fått grønt lys fra Vegdirektoratet. Foto: privat
LOVLIG: Gebyret som bompengeutstederen Flyt har innført har fått grønt lys fra Vegdirektoratet. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidligere i vinter at bompengeutstederen Flyt meldte at de endret avtalebetingelsene for sine kunder. I praksis betyr dette at kundene må betale et abonnent for leie av bompengebrikken.

- Vi har oppdatert vilkårene slik at de er tydeligere, enklere å forstå og enklere å orientere seg i. I tillegg vil du som kunde ikke lenger betale depositum for bombrikken, men et månedlig brikkeabonnement for leie av brikken. Fra 20. mars 2023 er den månedlige prisen 5 kroner per brikke, skrev bompengeselskapet i en e-post til sine kunder.

Ifølge Motor reagerte flere kunder på dette, og tok kontakt med veimyndighetene og spurte om lovligheten rundt dette.

I et brev konkluderete Vegdirektoratet med at abonnementet, eller brikke-gebyret, er ulovlig, og at de vurderte å føre tilsyn med selskapet.

Nå melder imidlertid Motor at myndighetene har snudd.

- I begrunnelsen for vår vurdering har vi vist til at bompengereformen har medført at vi nå har fått kommersielle innkrevere. Det tilsier at utstederne må ha noe frihet til å innrette gebyrordningen slik de ønsker. Andre utstedere vil dermed også kunne innføre et månedlig gebyr, opplyser Martin Berger Holm i Vegdirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer