Elbil:

Ønsker flere destinasjonsladere

Behovet for å lade elbilen mens man handler eller sover blir bare større og større, sier Naf.

ELBIL: Naf ønsker flere destinasjonsladere på veiene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ELBIL: Naf ønsker flere destinasjonsladere på veiene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Salget av biler med bensin- og dieselmotor fortsetter å synke, samtidig som salget av elbiler går opp. Cirka 50-60 prosent av bilene som selges i dag er elektriske, og flere bilprodusenter har allerede satt en sluttdato for produksjon av bensin- og dieselbiler.

Kommunikasjonssjef i Naf, Camilla Ryste forteller i en pressemelding at det kommer 200 nye elbiler på norske veier hver dag.

- Behovet for å lade elbilen mens man overnatter eller handler er stort, og vil vokse kraftig fremover.

Halvraske ladere

Destinasjonsladere er halvraske ladere for elbil, som fyller batteriet over natten eller i løpet av noen timer. Den er raskere enn stikkontakten, men langsommere enn hurtigladeren, skriver Naf i en pressemelding.

- Vi oppfordrer hoteller, kjøpesentre og steder hvor det er naturlig å stoppe over litt tid, å få på plass såkalte destinasjonsladere for elbiler, sier Ryste

Man kan heller ikke lade over alt. Tidligere i sommer advarte Naf mot å lade elbilen på lånehytter, uten å ha sjekket med hytte-eier.

Kommunikasjonsrådgiver i Naf, Nils Sødal, fortalte da i en pressemelding at det er viktig at stikkontakten du bruker er godkjent til å lade elbil med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer