Ønsker nye regler for piller og bilkjøring

Nå kan det bli strengere for de som tar medisiner.

KJENN DINE MEDIKAMENTER: Dersom man er avhengig av medikamenter er det viktig at man kjenner til hvordan de påvirker kroppen, og om de lar seg kombinere med bilkjøring.
KJENN DINE MEDIKAMENTER: Dersom man er avhengig av medikamenter er det viktig at man kjenner til hvordan de påvirker kroppen, og om de lar seg kombinere med bilkjøring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsdepartementet sendte torsdag 23. april et forslag om å få faste grenser for bruk av visse medikamenter ved kjøring.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener kjøring i rus fortsatt er et stort problem for trafikksikkerheten.

- Norske veier skal være trygge å ferdes på. Ruspåvirket kjøring er et alvorlig trafikksikkerhetsproblem Problemet omhandler langt mer enn alkohol, og er i stadig utvikling. Det er derfor viktig at vi oppdaterer regelverket i takt med utviklingen i folks bruk av rusmidler. Dette er et viktig trafikksikkerhetstiltak, sier Solvik-Olsen i en pressemelding.

I 2012 ble det innført flere nye regler på dette området - blant annet en forskrift om faste grenser for kjøring under påvirkning av andre rusmidler enn alkohol.

Det er denne forskriften samferdselsdepartementet nå ønsker å oppdatere.

LES OGSÅ: Overraskende mange kjører når de har drukket

Flere medikamenter kan inkluderes

Departementet har oppnevnt en referansegruppe med medisinskfaglig og farmakologisk bakgrunn som skal foreslå endringene i forskriftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer