Ønsker piggdekk-utsettelse

Bransjeforeninger frykter lavere bemanning kan føre til at mange ikke får lagt om til sommerdekk.

SKIFTE DEKK: Om en måned er fristen for omlegging fra vinterdekk. Mann.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SKIFTE DEKK: Om en måned er fristen for omlegging fra vinterdekk. Mann. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Frykten for spredning av coronaviruset fører til utfordringer for svært mange bransjer i Norge, deriblant for dem som driver med skifte av dekk. Denne uken sendte de to bransjeforeningene Dekkimportørenes Forening og Forhandlerforeningen Dekk og Felg et brev til Vegdirektoratet der de ber utsettelse for fristen for omlegging fra piggdekk til sommerdekk.

Det var Bilbransje24 som først omtalte saken.

I Norge er det piggdekkforbud mellom første mandag etter 2. påskedag, i år vil det si 20 april, og 1. november (i Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra og med 16.oktober til og med 30. april), som betyr at sjåfører i store deler av landet har rundt en måned på å legge om fra piggdekk.

De to bransjeforeningene tror det kan bli vanskelig for mange å gjennomføre.

– Flere i bransjen er allerede hjemme i karantene, og mange må være hjemme som følge av at skoler og barnehager er stengt. I tillegg er det restriksjoner for de som er symptomfrie, og konsekvensen er at mange forretningsdrivende har enten blitt pålagt å stenge, eller på eget initiativ holde sine butikker stengt, heter det i brevet fra de to bransjeforeningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer