Elbilen til Opel får priskutt

Opel Ampera-e blir mye billigere

Føljetongen om den første av folke-elbilen som kom med skikkelig lang rekkevidde, fortsetter. Etter å ha skrudd prisene kraftig i været, gjør importøren nå retrett.

OPP- OG NEDTURER: Det er duket for et nytt kapittel i sagaen om Opels elbil, Ampera-e, egentlig en Europa-tilpasset Chevrolet Bolt med Opel-merke. Foto: Fred Magne Skillebæk
OPP- OG NEDTURER: Det er duket for et nytt kapittel i sagaen om Opels elbil, Ampera-e, egentlig en Europa-tilpasset Chevrolet Bolt med Opel-merke. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden vi kunne fortelle at Opel Ampera-e, som ble kåret til Årets Bil i 2017 , fikk prisen sin kraftig skrudd i været etter at Bertel O. Steen, som har overtatt agenturet for merket Opel her i landet, hadde sørget for fornyet tilgang på biler.

Da bilen ble lansert , var prisen annonsert til 289.900 kroner, pluss frakt og leveringsomkostninger. Den ble imidlertid ganske raskt øket, først med 15.000, deretter, bare noen måneder senere, med ytterligere hele 45.000 kroner.

Vi annonserte allerede den 27. mars at forhandlerne varslet priskuttet på den tidligere så ettertraktede elbilen, etter at Ampera-e, i den nye konkurransesituasjonen med flere nye - og rimeligere - konkurrenter, viste seg mer tungsolgt enn forventet.

- Konkurransesituasjonen i elbilmarkedet endrer seg raskt. Takket være et godt samarbeid med fabrikk og forhandlere har vi klart å senke prisen til et mer konkurransedyktig nivå, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen AS, Johnny Danielsen, i en pressemelding.

Nærmeste konkurrenter er henholdsvis Kia e-Niro (370.600 kroner for First Edition) og Hyundai Kona (325.000 med Teknikk-pakke), samt Nissan Leaf e+ som i godt utstyrt Limited Edition koster 373.000 kroner. (Leveringsomkostninger tilkommer).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer