Prøvekjørt: Opel Ampera-e

Opel Ampera-e innfrir til fulle

Et stort antall kunder venter på nettopp denne bilen. Nå har vi prøvekjørt den. 

Endelig: Også vi motorjournalister har ventet i spenning på nye Ampera-e. Den leverer. Foto: Fred Magne Skillebæk
Endelig: Også vi motorjournalister har ventet i spenning på nye Ampera-e. Den leverer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så kom dagen vi har ventet lenge på, for endelig har vi prøvekjørt det som antagelig blir den mest omtalte nykommeren på bilmarkedet i 2017 – Opel Ampera-e. En liten gruppe journalister har fått kjøre bilen på amerikansk jord, i området rundt San Francisco, mens den internasjonale presselanseringen av bilen først vil være i april – i Norge faktisk.

Vi kan rett og slett bare brenne av kruttet med en gang. De som allerede har bestilt bilen har virkelig noe godt i vente.

Bilen leverer bedre enn vi har turt å håpe på, spesielt når prisen tas med i betraktningen.

Økt rekkevidde

En slik første prøvekjøring er ikke det rette tidspunktet å teste forbruk, noe vi venter med til bilen kommer på norsk jord. Opel hadde likevel gode nyheter å komme med før prøvekjøringen startet, for da de første gang snakket om bilens rekkevidde sa de 400 kilometer. Dette endret de til 500+ kilometer under bilmessen i Paris i høst. Vi fikk likevel ikke vite hva ”+” betød. Men det vet vi nå.

Bilens endelige rekkevidde blir 520 kilometer, i henhold til NEDC-standarden, og basert på den kommende WLTP-standarden skal bilen nå 380 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer