Opel Astra er død, leve Opel Astra

Vel, ikke riktig død ennå.... Men i dag presenterer Opel merkets helt nye Golf-konkurrent - nye Astra.

Opel Astra er død, leve Opel Astra
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1936 og den første Olympia Kadett, har Opel ifølge eget utsagn hatt en av de tre bestselgende kompakte modeller i Europa. I flere land har Astra - og forgjengeren Kadett - i årevis kivet i salgsstatistikkene mot erkerivalen VW Golf som den aldri har klart å vippe av tronen.

Vi hadde mye godt å si om forgjengeren som vi mener har hatt en svakere plass på salgsstatistikken her i landet enn den fortjener.

Til Frankfurt

Nå slipper altså Opel de første elementene av informasjon om dens etterfølger, som skal vises for publikum på bilutstillingen i Frankfurt i september. I denne omgang kan vi vise eksteriørbildene.

Minner om Mégane

Av disse går det tydelig frem at nye Astra har fått en formgivning mer i tråd med den som Insignia representerer, altså moderne, dynamisk og ikke uten en viss atletisk eleganse med sitt markante hofteparti og skrånende taklinje. Sistnevnte gjør for øvrig at vi spør oss hvordan det blir med hodeplass i baksetet. Alt i alt synes vi nye Opel Astra minner ikke så rent lite om nye Renault Mégane og gir et tilsvarende visuelt inntrykk av soliditet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer