Opel Astra OPC får 280 hester

Opel drar frem tre tall i presentasjonen av nye Astra OPC: 280, 400 og 250.

Opel Astra OPC i 2012-års modell ser ikke bare rå ut, den er det også. Med 280 hestekrefter, sportschassis og differensialbrems samt Brembo-bremser vil den være et alternativ til blant andre VW Scirocco R. Foto: Opel
Opel Astra OPC i 2012-års modell ser ikke bare rå ut, den er det også. Med 280 hestekrefter, sportschassis og differensialbrems samt Brembo-bremser vil den være et alternativ til blant andre VW Scirocco R. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det dreier seg om henholdsvis hestekreftene, dreiemomentet i newtonmeter og toppfarten.

Sportskupé

De tre tallene forteller at dette er tidenes råeste Astra, ja Opels heftigste i kompaktklassen noensinne og åpenbart er Opel Astra OPC beregnet å skulle gå rett i strupen på VW Golf R - eller kanskje i enda større grad Scirocco R, da dette er en kupéformet liten råtass basert på Opel Astra GTC.

Høye ytelser

For de uinnvidde: OPC står for Opel Performance Center, og for å fortjene den typebetegnelsen må en modell gå gjennom en grundig "foredlings"-prosess. Nye Astra OPC er selvsagt intet unntak og bilen Opel har endt opp med er ikke bare den raskeste Astra noensinne; den har også fått et unikt understell som skal gi den de ypperste ytelser på både vei og bane.

Adaptiv FlexRide

Utviklingen av det OPC-spesifikke FlexRide-chassiet har foregått under oppsyn av Joachim Winkelhock, en tidligere DTM-racerfører som blant annet vant 24-timersløpet på Nürburgring i både 1990 og 1991 med en BMW Schnitzer M3. Testing og fininnstilling har "naturligvis" foregått på den legendariske banens nordsløyfe. Understell og dempere er adaptive og føreren kan velge mer eller mindre sportslige innstillinger på både gass, styring og demperoppsett. Dette gjøres via en "sport-" og en "OPC"-knapp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer