Opel Astra OPC: Sporty nykommer

Opel suser inn i år 2000 med en ny sportsmodell: Astra OPC. Bilen blir en arvtaker etter tidligere GSi-modeller med sine 160 hestekrefter og en toppfart på 220 km/t.

Opel Astra OPC: Sporty nykommer
Publisert

Kanskje var du en av Opels sporty tilhengere som ble skuffet da 1997-utgaven av Astra ble presentert? Den sporty toppmodellen GSi ble tatt ut av programmet og arvtakeren kunne ”bare” tilby en 2,0-liter 16-ventilers motor med 136 hestekrefter.

Men nå kan Opel nok en gang tilfredsstille sporty, fartshungrige bilisters behov. 2000-modellen Opel Astra OPC blir tilgjengelig på markedet i september. Bilen blir ikke automatisk tatt inn av Opel Norge, men du kan bestille den gjennom importøren hvis du ønsker å oppleve Opels nye gilde av hestekrefter og toppfart.

Friske fraspark

Astra OPC gir deg 160 fyrige hestekrefter og et dreiemoment på 188 Nm ved 4300 o/min. I følge Opel gir dette en akselrasjonstid fra 0-100 km/t på 8,2 sekunder og en toppfart på 220 km/t.

Motoren er utviklet i samarbeid med Lotus’ ingeniører, og resultatet er en forbedret 2,0-liters 16-ventilers motor. Motorvolumet er det samme som tidligere, men stempeltopp, kamaksler og veivaksler er utbedret. I tillegg har Opel øket diameteren på innsugingsmanifolden, hvilket gir bedre gjennomstrømning til motoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer