Opel Astra stasjonsvogn i ny utgave

Vi har skrytt mye av dagens Opel Astra stasjonsvogn. I november kommer en splitter ny utgave. Hvis Opel holder det de lover, blir dette en meget spennende bil.

Med en statpris på 225.000 kroner, kan nye Opel Astra bli et meget rimelig og spennende alternativ til mellomklasse-stasjonsvogner som Avensis, Mondeo og Passat.
Med en statpris på 225.000 kroner, kan nye Opel Astra bli et meget rimelig og spennende alternativ til mellomklasse-stasjonsvogner som Avensis, Mondeo og Passat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et stasjonsvognland og det store flertall nybilkjøpere velger å satse på fullsize mellomklassestasjonsvogner som Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Det betyr at de fleste av oss glemmer at det faktisk også finnes flere kompaktklassebaserte stasjonsvogner å velge i blant.

Hvorfor skal man gidde å bry seg om disse? Jo, for det første fordi de er rimelige. Mens mellomklasse-stasjonsvognene vanligvis starter på rundt 300.000 kroner, kan kompaktklasse-baserte stasjonsvogner som Ford Focus, Hyundai i30, Kia cee'd og Volkswagen Golf skilte med innstegspriser mellom 215.000 og 235.000 kroner.

Hakket mindre

En annen viktig forskjell mellom de mellomklasse- og kompaktklasse-baserte stasjonsvognene er selvsagt størrelsen. Har du tre barn og er blant dem som ofte reiser på langtur med familien, bør du selvsagt velge en fullsize stasjonsvogn, som vanligvis er mellom 475 og 490 centimeter lang og 180 til 190 centimeter bred.

Til sammenligning måler de kompaktklassebaserte stasjonsvognene vanligvis rundt 450 centimeter i lengden og snaue 180 centimeter i bredden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer