Opel avduker plug-in-hybrid

Opel viser frem en konseptversjon av plug-in-hybriden Ampera på årets Genève-utstilling.

Foto: Opel
Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ampera er søstermodellen til mye omtalte Chevrolet Volt. Hvis ingen av disse navnene høres kjent ut for deg, kan vi kjapt fortelle deg at det dreier seg en om spesiell type hybridbil. I motsetning til dagens hybridbiler som bruker elmotoren som en hjelpemotor, stoler plug-in-hybrider i hovedsak på elektrisk drift. Batteriene kan lades via stikkontakten på samme måte som i en elbil og kan gå flere mil på bare strøm. Når batteriene er i ferd med og tømmes, startes forbrenningsmotoren og lader batteriene som i sin tur gir kraft til el-motoren.

Ettersom de fleste turer dermed kan gjennomføres kun med strøm som drivmiddel, gir dette helt andre forbrukstall. Men noen tall for denne bilen eksisterer ennå ikke.

Chevrolet-slektskap

Mye tyder på at Chevrolet er den produsenten som har kommet lengst med denne teknologien og de har flere ganger vist frem Volt, selv om den ikke skal komme på markedet før om et par år, noe som er svært uvanlig. Dette kan nok betraktes som en måte å kjøpe seg litt ekstra tid på, for GM-eide Chevrolet ligger etter på miljøfronten dersom vi ser på dagens modellutvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer