Opel Corsa oppgradert

Frankfurt (DinSide Motor): De som synes denne bilen er veldig lik dagens, har et poeng. Det er under skallet forandringene har foregått.

Opel Corsa oppgradert
Publisert
Sist oppdatert

Opel er inne i sin fjerde generasjon av Corsa, og det er nå på tide med en oppgradering. Dagens modell kom i 2006 og Opel har tatt tak i flere ting.

Opel har i første omgang gjort en del med motorene, som nå bruker mindre og leverer mer effekt. Det kommer vi mer tilbake til etter hvert. Corsa kommer fortsatt i to varianter, som er tre- og femdørs kombi. Den kan også leveres med utstyr som vi vanligvis forbinder med større og mer kostbare biler. Opel trekker frem svingbare lys, varme i rattet, uttrekkbar sykkelholder og panorama soltak.

Opel har også jobbet med kjøreegenskaper og komfort. Både dempere, fjæring og stabilisatorstag er oppgradert. Den elektriske servostyringen skal nå gi bedre tilbakmeldinger, og styringen skal være mer presis.

Lavere utslipp

I likhet med de fleste andre jobber også Opel med å redusere forbruket, og det har også skjedd her. Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX leverer nå 95 hestekrefter og har et dreiemoment på 190 newtonmeter. Vi så egentlig frem til å kjøre denne, men surr i arrangementet gjorde at disse bilene forsvant og ble borte. Vi tror derimot at dette er nok effekt i en Corsa. Forbruket på denne modellen er oppgitt til 0,37 liter per mil. Dette resulterer i et CO2-utslipp på 98 gram (3-dørs). Femdørsmodellen havner på 99 gram per kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.