Opel fornyer motorpaletten

Bilindustrien satser hvert år enorme summer på utvikling av ny motorteknologi. Resultatet er at motorene får stadig høyere effekt, samtidig som forbruket reduseres. Samtidig stiller EU stadig strengere krav motorenes utslipp.

Opel fornyer motorpaletten
Publisert

Den som vil henge med i bilbransjen, kan med andre ord ikke hvile på laurbærene. Dette er Opel smertelig klar over og lanserer nå hele sju nye motorer.

Den minste av de nye motorene, er en 1,8-liters bensinmotor, som vil bli å finne i både Astra, Astra Coupé, Vectra, Zafira og Speedster. Aller mest interessant er det imidlertid, at den nye 1,8-literen også vil bli å finne under panseret i Corsa. Med tanke på at motoren yter 125 hk ved 5.600 o/min, kan en Corsa med denne motoren bli en interessant opplevelse. Motoren yter 170 Nm ved 3.800 o/min, og overtar for dagens 1,8-liter, som yter 115 hk.

2,2 liter bensin

Dagens toliters motor med 136 hk og 188 Nm blir også vraket, til fordel for en helt ny 2,2-liters motor. Motoren er laget av aluminium, og yter 147 hk ved 5.800 o/min. Maksimalt dreiemoment er 203 Nm ved 4.000 o/min. I likhet med den nye 1,8-literen skal denne motoren takle Euro 4-kravene, som trer i kraft i 2006. Motoren blir å finne i både Astra, Astra Coupé, Vectra, Zafira og Speedster.

2,6 liter bensin

Dagens 2,5-liter med 170 hk forsvinner og blir erstattet av en ny V6-motor med slagvolum på 2,6 liter. Denne motoren kommer i to varianter, en for Vectra og en for Omega. I Vectra er motoren satt opp for å yte 170 hk ved 6.000 o/min og 250 Nm ved 3.600 o/min. I Omega har Opel valgt å lette motoren for 180 hk. Dette har imidlertid gått på bekostning av maksimalt dreiemoment, som er senket til 240 Nm, og som kommer på høyere turtall, 4.200 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer