Opel GT

Opel gir ikke opp sin sportsbiltradisjon, og vil vise en ny modell på bilutstillingen i Geneve om en måned.

Publisert
Sist oppdatert

Opel holdt det gående i en femårsperiode med den råe sportsbilen Speedster. Den ble produsert fra september 2000 til juli 2005 og ble totalt bygget i 7.000 eksemplarer. Først kom den med en 2,2-liters motor med 147 hestekrefter. Ekstreme ytelser og fantastiske kjøreegenskaper ble resultatet. Våren 2003 kom en turbovariant med 200 hestekrefter. I en bil som veide 930 kilo ga det en akselerasjon fra 0 til 100 på 4,9 sekunder.

GT

GT-navnet har Opel brukt før. Det var på en kupé som ble bygget fra 1968 til 1973. Linjene på bilen var inspirert av en ny amerikansk designstil, den såkalte colaflaske-formen, som også preget Corvette Stingray. To tredjedeler av alle Opel GT som ble bygget, ble eksportert til USA. Nå vil Opel bruke navnet igjen på en helt ny roadster. Dette skal bli en arvtager etter Speedster, og motoriseringen er det ingenting å si på. GT er selvsagt bakhjulsdrevet og motoren er en toliters turbomotor med 260 hestekrefter. 0 til 100 klarer den på under 6 sekunder og toppfarten er 230 kilometer i timen.

Når GT kommer på markedet i 2007 vil den bli den tredje åpne bilen til Opel sammen med Tigra og Astra Twin Top. Opel får dermed et stort kabrioletutvalg fra neste år en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer