Opel har våget det!

Nå blir det liv i mini-fleksibilsegmentet igjen: Her kommer en splitterny Opel Meriva.

Foto: Opel
Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars 2003 lanserte Opel en snerten og smart liten familiebil som pakket god plass og fleksible løsninger på såvidt over fire meter i lengden. Det var den nye Opel Meriva, som vi ikke nølte med å kalle "Genistrek fra Opel", og vi vurderte å bruke en tittel vi vanligvis unngår: "Løp og kjøp".

Fra konsept til virkelighet

Syv år etter blir det klart for avduking av etterfølgeren, en helt ny Meriva, når bilutstillingen i Genève skal gå av stabelen i mars. Og på samme måte som forrige generasjon er nykommeren nyskapende. Da vi fikk se forløperen for nye Meriva som konseptbil på bilutstillingen i Genève i 2008 hadde vi visse forhåpninger om at produksjonsbilen ville komme til å bli like spennende.

"Gale" bakdører

Det er den. I motsetning til hva som dessverre var tilfelle da dagens generasjon av fleksibilen Zafira ble introdusert, tviler vi ikke på at Zafiras "lillebror", nye Meriva, er en forbedring av det allerede geniale konseptet de introduserte med forrige generasjon.

Men det mest spesielle og vågale med denne modellen er også det mest iøynefallende, nemlig bakdørene som er hengslet i bakkant, såkalte "selvmordsdører". Dette er et begrep som oppsto den gangen denne typen dører var populære, i hovedsak før annen verdenskrig. De avstedkom dessverre ulykker der passasjer eller endog fører falt ut av bilen når døren, for eksempel ved fleksing av karosseriet i en dump, åpnet seg hvorpå den ble blåst helt åpen og den stakkars passasjeren, som selvsagt ikke hadde sikkerhetsbelte, i enkelte tilfeller falt ut av bilen. En annen type ulykke var der døren ble åpnet uforvarende idet en passerende bil kom kjørende. Da kunne passasjeren bli skadet eller drept selv om denne bare såvidt var på vei ut av bilen, også i tilfeller hvor han ikke ville blitt truffet hvis døren hadde vært hengslet "normalt".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer