Opel: Ikke for privatpersoner

Norske Opel-forhandlere diskriminerer ordinære kunder og nekter å selge business-modeller til privatpersoner. Opel-importøren støtter diskrimineringen.

Opel Astra 1.6i Enjoy:

For firmabilkunder: 196.900 kr

For privatkunder: 220.200 kr
Opel Astra 1.6i Enjoy:

For firmabilkunder: 196.900 kr

For privatkunder: 220.200 kr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 20. mars publiserte vi artikkelen "Alle kan kjøpe businessbil". Artikkelen hadde sin bakgrunn i eposter fra lesere som fortalte om problemer med å få kjøpe såkalte business-modeller. Business-modellene er tilpasset det norske firmabilskatt-regimet, og er vanligvis utstyrt med både vinterhjul og radio, tidvis også metallic lakk. Mange av business-modellene er derfor gunstige kjøp, noe vi har omtalt i flere artikler.

Mister bonus-utbetaling

Informasjon fra våre lesere tyder imidlertid på at enkelte forhandlere nekter privatpersoner å kjøpe business-modeller. Hvorfor? Jo, etter å ha gravet litt i materien, så fant vi forklaringen bak fenomenet. Det har seg nemlig slik at forhandlerne får utbetalt en bonus fra importøren hver gang de selger en business-modell til en firmabilkunde. Selger de bilen til en privatkunde, uteblir bonusen. Dermed lønner det seg å selge en dårligere utstyrt bil med høyere avanse til privatpersoner.

Importør støtter diskriminering

Slik diskriminering aksepteres imidlertid ikke av de norske bilimportørene vi har vært i kontakt med - med ett unntak: Opel-importøren GM Norge. Like før vi publiserte artikkelen "Alle kan kjøpe businessbil", fikk vi nemlig vite at GM Norge støtter Opel-forhandlere som nekter privatpersoner å kjøpe business-modeller. I utgangspunktet hadde vi problemer med å tro at dette kunne være riktig. Men etter flere samtaler med administrerende direktør Tore Wolden har det blitt at GM faktisk støtter Opel-forhandlernes diskriminering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer