Opel introduserer sidelykter

Egne sidelykter som lyser opp svinger og vegkryss. Så smart at man kan begynne å lure på hvorfor det ikke er blitt standardutstyr i alle biler for lenge siden.

Publisert
Sist oppdatert
Opel introduserer sidelykter

Opel introduserer sidelykter

 1. Store bilder


Da vi prøvekjørte nye Audi A8 for første gang i desember, fikk vi stiftet bekjentskap med en av Audis nyeste oppfinnelser - sidelyktene. En egen 35 watts lyspære som peker ut til siden aktiveres ved bruk av blinklys eller ved et visst rattutslag. Sidelyktpærene, som er plassert i frontlyktene, fungerte etter vårt syn svært godt og er åpenbart en oppfinnelse som styrker trafikksikkerheten.

Med tanke på hva en Audi A8 koster, ble vi imidlertid skuffet over at sidelyktene befant seg på ekstrautstyrslisten.

To systemer

Nå annonserer altså Opel at også de har planer om å introdusere sidelykter, eller Adaptive Forward Lighting (AFL), som Opel selv kaller dem. Og det ser faktisk ut til at Opel har tenkt å gå enda lengre enn Audi. For i tillegg til egne sidelykter, som skal lyse omlag 30 meter med en vinkel på inntil 90 grader, introduserer Opel dreibare frontlykter. Frontlyktene skal følge rattbevegelsene og kan dreies inntil 15 grader til sidene, avhengig av bilens fart.

Regelendring på vei

Opel introduserer sidelykter


Det er i dag kun lovlig med bevegelig fjernlys, men ifølge den norske Opel-importøren er en regelendring som tillater bevegelige nærlys like om hjørnet. Opel satser derfor på å kombinere de bevegelige lyktene med et bixenon-lys, der den samme pæren produserer både nær- og fjernlys.

Først i Signum

De nye lyktene vil først bli å finne i Opel Signum, som skal vises for første gang på Genève-utstillingen i mars. I neste omgang skal de spesielle frontlyktene også bli å finne i Vectra.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler:

 • LANSERING: Audi A8
 • NYHET: Opel Signum
 • Her finner du våre Opel-tester
 • Her finner du flere Opel-nyheter
 • Her finner du våre Opel spionartikler
 • Her finner du våre Opel lanseringsartikler
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer