Opel konsept: Zafira Snowtrekker

Detroit: (DinSide Bil): DinSide har så vidt tidligere omtalt Opel Zafira Snowtrekker, men vi må kanskje allerede nå døpe om bilen. Dette kan være den nye Vectra…

Publisert

Selv om Opel Zafira Snowtrekker ved første øyekast ligner mye på Zafira, er det flere ting som tyder på at Opel ikke har gjort som Renault da de lanserte terrengversjon av Megane Scenic: Snowtrekker er nemlig ikke bare høyere enn Zafira, den har også en kraftigere motor og den er lengre…

Og GM-kilder bekrefter det vi tidligere har antydet da vi skrev at vi synes bilen så produksjonsklar ut -- denne bilen ser dagens lys som produksjonsmodell neste år. Men da heter den kanskje Opel Vectra Snowtrekker -- eller noe lignende.

For Vectra er moden for modellendring til neste år, og yttermålene på Snowtrekker-konseptet lukter av mellomklasse SUV, ikke av Golf-klasse ditto.

Avansert motor

Men til norske avgifter passer nok Snowtrekker dessverre dårlig -- motoren er foreløpig en meget avansert 2,2-liter på 150 hk med lettmetallblokk og direkte innsprøytning av bensinen. Bensinen sprøytes direkte inn i forbrenningskammeret med variabelt trykk på mellom 50 og 120 bar.

Denne motoren kommer nå først i Opel Astra Coupe denne våren, og er den samme motoren som skal monteres i Speedster -- når og om den kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer