Opel med biturbo dieselmotor

OPC er Opels eget sportsmerke og det finnes OPC-biler i sortimentet allerede. Her i Norge kan du for eksempel kjøpe Opel Zafira OPC. Dette er Opels syvseter utstyrt med turbomotor og 190 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert
Opel med biturbo dieselmotor

Opel med biturbo dieselmotor

 1. Store bilder


Opel Vectra OPC vises i OPC-fargen Ardenblå og skiller seg mye fra en standard Vectra med blant annet 19-tommers hjul og dekk i dimensjonen 235/30-19.

To Turboladere

Motoren er en 1,9 liters firesylindret motor som er utstyrt med ikke mindre en to turboladere. Disse to operer i et slags totrinnssystem og leverer et ladetrykk på hele 3 bar. Dette resulterer i en fantastisk effekt. Hele 212 hestekrefter skal denne motoren yte og den skal også ha et dreiemoment på over 400 newtonmeter tilgengelig fra 1.400 til 3.500 omdreininger.

Forbruk

Slike effekttall generer gode ytelser. 0 til 100 på 6,5 sekunder og en toppfart begrenset til 250 kilometer i timen forteller det. Vi regner også med at dette er en motor som river godt for eksempel fra 60 til 120 kilometer timen.

Noe som er vel så interessant som ytelsene, er forbruket. Forbruket skal ikke være høyere enn 0,6 liter per mil og den skal tilfredstille de nye strenge utslippskravene (EU4) som kommer i 2005.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer