Opel med diger stasjonsvogn

Stasjonsvognutgaven av Opels nye mellomklassebil Insignia er nå offisiell. Tourer blir navnet og svær blir størrelsen.

Publisert
Sist oppdatert
...karosseriet bak fordørene er unikt for stasjonsvognen.


Insignia er stor allerede som sedan og femdørs kombi. Men med en total lengde på hele 492 centimeter, blir stasjonsvogna nærmest i en klasse for seg. Mer presist er den omtrent 8 centimeter lengre, men har samme akselavstand på 274 centimeter. Sistnevnte tall er ikke så ekstremt sammenlignet med Mondeo som riktignok er stor for klassen. Den har nemlig hele 285 centimeter mellom frem- og bakhjulene.

Skillene viskes ut

Bagasjerommet er på hele 540 liter, men også dette overgås av Mondeo. Spørsmålet er hvordan forholdet er i baksetet. Uansett blir Insignia en stor bil som nok er i ferd med tøye grensene for hva som er hensiktsmessig for en del av oss. Til sammenligning er Audi A6 stasjonsvogn bare én centimeter lengre. Forskjellen på nedre mellomklasse, som Insignias forløper Vectra tradisjonelt har vært en del av, og øvre mellomklasse, som gjerne preges av premiumbiler fra Mercedes-Benz, BMW og Audi, er dermed i ferd med å viskes helt ut.

Opel med diger stasjonsvogn


Utseendemessig benytter Insignia Tourer naturligvis mange av de samme elementene som sedanen. Men Opel vektlegger forskjellene og hevder at karosseriet bak fordørene er unikt for stasjonsvognen.

Mye spennende

Uansett blir de ganske like teknisk, og de samme finurlighetene som aktive støtdempere, firehjulsdrift, skiltleser, vinglevarsler og adaptive frontlykter blir tilgjengelige også i stasjonsvogna.

Nye motorer

I tillegg kommer det et par nye motorer med den nye karosserivarianten. En 1,6-liters turbomotor med 180 hester og en sekssylindret dieselmotor med foreløpig ukjente effekttall vil komplementere de syv motorene som ble presentert med sedanen og kombien. Disse har fra 110 til 260 hestekrefter.

Opel med diger stasjonsvogn


Mer om Insignia sedan kan du lese her.

Våren 2009

Opel Insignia Tourer skal vises på bilutstillingen i Paris i oktober. Til Norge kommer den rundt påsketider neste år. Insignia som sedan skal være på plass mens kalenderen ennå viser 2008.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer