Opel med Ferrari-ytelser

Opel Speedster er blant de mest kompromissløse sportsbilene på markedet. Nå kommer turbo-versjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Opel Speedster ble lansert sommeren 2001 og fikk en svært positiv mottakelse blant sportsbilentusiaster. Speedster er nemlig en kompromissløs sportsbil. Komfort er fullstendig nedprioritert til fordel for kjøreegenskaper. For eksempel har Opel kuttet ut servostyring, elektriske vindusheiser og klimaanlegg. Det lave utstyrsnivået bidrar sammen med aluminiumsramme til en lav egenvekt, 870 kilo.

Bak seteryggen finner vi en 2,2-liters motor som yter 147 hestekrefter. Den midtmonterte kraftkilden er selvsagt koblet til bakhjulene og skyver bilen fra 0 til 100 kilometer i timen i løpet av 6,7 sekunder.

200 hester

Nå er altså turbovarianten på vei. Speedster Turbo vil bli vist frem på Genève-utstillingen i mars og vil allerede i månedsskiftet mars/april bli tilgjengelig hos europeiske forhandlere. Bak seteryggen finner vi en toliters turbomotor som yter 200 hestekrefter og 250 Nm ved 1.950 o/min.

4,9 sekunder

Kraftkilden, som vi forøvrig kjenner fra Opel Zafira OPC (190 hk) og spreke utgaver av Opel Astra, skal gi Speedster voldsomme ytelser. 0 til 100 kilometer i timen skal gjøres unna på imponerende 4,9 sekunder, noe som betyr at en Speedster Turbo-fører i teorien skal kunne kjøre fra biler som Porsche 911 Carrera (5,0 sek), Subaru Impreza 2.0 WRX STI (5,5) og Ferrari 456 M GT (5,2). Toppfarten er oppgitt til "mer enn 240 kilometer i timen".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer