Opel med Ferrari-ytelser

Opel Speedster er blant de mest kompromissløse sportsbilene på markedet. Nå kommer turbo-versjonen.

Publisert
Sist oppdatert
Opel med Ferrari-ytelser

Opel med Ferrari-ytelser

 1. Fotoalbum


Opel Speedster ble lansert sommeren 2001 og fikk en svært positiv mottakelse blant sportsbilentusiaster. Speedster er nemlig en kompromissløs sportsbil. Komfort er fullstendig nedprioritert til fordel for kjøreegenskaper. For eksempel har Opel kuttet ut servostyring, elektriske vindusheiser og klimaanlegg. Det lave utstyrsnivået bidrar sammen med aluminiumsramme til en lav egenvekt, 870 kilo.

Bak seteryggen finner vi en 2,2-liters motor som yter 147 hestekrefter. Den midtmonterte kraftkilden er selvsagt koblet til bakhjulene og skyver bilen fra 0 til 100 kilometer i timen i løpet av 6,7 sekunder.

200 hester

Opel med Ferrari-ytelser


Nå er altså turbovarianten på vei. Speedster Turbo vil bli vist frem på Genève-utstillingen i mars og vil allerede i månedsskiftet mars/april bli tilgjengelig hos europeiske forhandlere. Bak seteryggen finner vi en toliters turbomotor som yter 200 hestekrefter og 250 Nm ved 1.950 o/min.

4,9 sekunder

Kraftkilden, som vi forøvrig kjenner fra Opel Zafira OPC (190 hk) og spreke utgaver av Opel Astra, skal gi Speedster voldsomme ytelser. 0 til 100 kilometer i timen skal gjøres unna på imponerende 4,9 sekunder, noe som betyr at en Speedster Turbo-fører i teorien skal kunne kjøre fra biler som Porsche 911 Carrera (5,0 sek), Subaru Impreza 2.0 WRX STI (5,5) og Ferrari 456 M GT (5,2). Toppfarten er oppgitt til "mer enn 240 kilometer i timen".

Bygges i England

Opel med Ferrari-ytelser


For at bilen skal takle den kraftigere motoren, er det gjort enkelte endringer i fjæringen. I tillegg er fronten og interiøret modifisert sammenlignet med grunnutgaven.

Bilen, som bygges ved Lotus Cars i England, vil altså bli tilgjengelig allerede fra månedsskiftet mars/april. Det betyr ikke at Speedster Turbo blir å finne hos alle norske Opel-forhandlere. I utgangspunktet er det kun fem norske butikker som er valgt ut som Speedster-forhandlere. Disse befinner seg i Oslo, Bergen, Trondheim og Sandnes. I tillegg er det usikkert om alle forhandlerne vil ta inn biler for lager.

Prisene er foreløpig ikke avklart. Men med utgangspunkt i at en ordinær Speedster koster snaue 465.000 kroner, havner nok Speedster Turbo langt over halvmillionen.

Relaterte artikler:

 • TEST: Opel Speedster
 • Her finner du våre Opel-tester
 • Her finner du flere Opel-nyheter
 • Her finner du våre Opel spionartikler
 • Her finner du våre Opel lanseringsartikler
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer