Opel med ny familieracer

Opel skal avduke Insignia OPC i Barcelona.

Foto: Opel
Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Insignia har etterfulgt Vectra, og her er Insignia OPC som etterfølger til Vectra OPC. Dette skjer nesten fire år etter at Opel Performance Center plasserte sitt emblem på en mellomklasse-Opel for første gang.

+70 hk

Mens forgjengeren var utstyrt med en 2.8-V6 på 255 hestekrefter kan Insignia skilte med hele 325 hestekrefter, også de hentet ut av en bensindrevet V6-motor med 2,8 liter slagvolum og turbo.

4x4 og eLSD

I motsetning til Vectra OPC er Insignia OPC forsynt med firehjulsdrift. Den har også elektronisk differensialbrems på bakakselen (eLSD), dette er den samme løsningen vi tidligere har presentert i forbindelse med test av Saab 9-3 Turbo X. (Denne testen kan du lese her).

Seks sekunder

Når det gjelder ytelser kan Opel love en 0-100-tid på seks sekunder, noe kombinasjonen 325 hestekrefter/400 newtonmeter hjelper til med å oppnå. Topphastigheten går noe tilbake, for mens Vectra OPCs maksfart var oppgitt til politisk ukorrekte 260 km/t er denne tilbake på det nivået de store tyske bilprodusentene har vært enige om i mange år, nemlig 250 km/t - elektronisk begrenset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer