Opel med nye sparemodeller

Opel kommer med nye forbruksoptimerte modeller av Corsa og Astra. Corsa Ecoflex slipper ut 109 gram CO2.

Publisert
Sist oppdatert
I tillegg vil det også komme en Ecoflex-utgave av nye Insignia.


Corsa finnes allerede i dag som Ecoflex-modell med ekstra fokus på lavere forbruk. Den nye versjonen reduserer imidlertid CO2-utslippet fra 119 til 109 gram per kilometer. I forbruk tilsvarer det en reduksjon på 0,04 liter til 0,41 liter per mil. Til sammenligning bruker en bil som Volkswagen Polo Bluemotion 0,39 liter per mil. Opels tall er altså gode, men ikke klasseledende.

Ytelsene er de samme som før. Det betyr at 1,3-literen yter beskjedne 75 hestekrefter og 170 newtonmeter.

Enkle knep

Astra Ecoflex Foto: Opel
Astra Ecoflex Foto: Opel Vis mer

Opel med nye sparemodeller

 1. Store bilder av Opels sparemodeller


Sparegrepene som er tatt i bruk er forlenget utveksling, lettrullende dekk, senket understell, mindre justeringer i fronten og ved hjulene for bedre aerodynamikk, samt diverse vektbesparende tiltak. Til sammen har man skrellet vekk 45 kilo. Corsa Ecoflex kommer forøvrig bare som tredørs kombi.

Astra Ecoflex

Astra Ecoflex slipper nå ut det samme som utgående Corsa Ecoflex, altså 119 gram CO2. Det tilsvarer et forbruk på 0,45 liter per mil. Det er omtrent de samme knepene som på Corsa som her er brukt for å oppnå disse tallene. I tillegg har man montert et deksel under motoren som skal redusere luftmotstanden. Servostyringen er også optimalisert for mindre energibruk.

Astra Ecoflex blir en del kraftigere enn lillebror Corsa med sin 1,7-liter på 110 hester og 260 newtonmeter. Astra Ecoflex kan leveres både som tre- eller femdørs kombi og stasjonsvogn.

Insignia Ecoflex

Corsa Ecoflex Foto: Opel
Corsa Ecoflex Foto: Opel Vis mer


I tillegg vil det også komme en Ecoflex-utgave av nye Insignia. Den vil få en 2,0-liter med 160 hester og 350 newtonmeter. Insignia Ecoflex vil trolig være på plass en gang på vårparten av 2009. Utslippet vil bli under 140 gram CO2.

Januar 2009

Corsa og Astra Ecoflex kommer til Norge rett over nyttår. Prisene er ikke klare, men erfaringsmessig blir det små utslag på slike sparemodeller. Det lille tillegget som kommer fra produsenten veies ofte opp av reduserte avgifter.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer