Opel med nye sparemodeller

Opel kommer med nye forbruksoptimerte modeller av Corsa og Astra. Corsa Ecoflex slipper ut 109 gram CO2.

Publisert
Sist oppdatert

Corsa finnes allerede i dag som Ecoflex-modell med ekstra fokus på lavere forbruk. Den nye versjonen reduserer imidlertid CO2-utslippet fra 119 til 109 gram per kilometer. I forbruk tilsvarer det en reduksjon på 0,04 liter til 0,41 liter per mil. Til sammenligning bruker en bil som Volkswagen Polo Bluemotion 0,39 liter per mil. Opels tall er altså gode, men ikke klasseledende.

Ytelsene er de samme som før. Det betyr at 1,3-literen yter beskjedne 75 hestekrefter og 170 newtonmeter.

Enkle knep

Sparegrepene som er tatt i bruk er forlenget utveksling, lettrullende dekk, senket understell, mindre justeringer i fronten og ved hjulene for bedre aerodynamikk, samt diverse vektbesparende tiltak. Til sammen har man skrellet vekk 45 kilo. Corsa Ecoflex kommer forøvrig bare som tredørs kombi.

Astra Ecoflex

Astra Ecoflex slipper nå ut det samme som utgående Corsa Ecoflex, altså 119 gram CO2. Det tilsvarer et forbruk på 0,45 liter per mil. Det er omtrent de samme knepene som på Corsa som her er brukt for å oppnå disse tallene. I tillegg har man montert et deksel under motoren som skal redusere luftmotstanden. Servostyringen er også optimalisert for mindre energibruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer