Opel Mokka banker på døren

Til høsten lanseres den i Norge.

Opel Mokka banker på døren
Publisert
Sist oppdatert

Over 26 prosent av bilkjøperne i 2011 valgte firehjulsdrift. Dette var omtrent som året før, men det er ingen signaler som tyder på at dette vil avta. Heller motsatt, og da er det greit å posisjonere seg i markedet. Det mener i hvert fall Opel.

Populær klasse

Med mini-SUV’en Mokka skal de ut og krige i et marked hvor Mitsubishi ASX har hatt stor suksess til nå. Den brakte sammen med i-Miev Mitsubishi til en hederlig plass på salgsstatistikken i året som gikk. I 2012 er det ventet at dette markedet vannes ut blant flere produsenter, etter hvert som flere dukker opp. Deriblant vet vi blant annet om Citroën C4 Aircross, Peugeot 4008, og nå altså Opel Mokka.

Ikke fullt så vellykket: Storebror Opel Antara

To eller fire

Nå skal det raskt legges til at Mokka ikke bare blir en firehjulstrekker, men vil som sine konkurrenter, også kunne leveres med forhjulsdrift. Under panseret blir det to bensin, og én dieselmotor å velge mellom. Førstnevnte blir en 1,6-liter på 115 hk, eller en 1,4–liters turbomotor på 140 hk. Dieselmotoren blir en 1,7 CDTi som yter 130 hk og 300 Nm. Sammen med disse vil det være mulig å velge mellom en 6-trinns manuell girkasse, eller automat. Alle biler med manuell kasse vil i tillegg få start/stopp som standard.

Se bildene:


Den største konkurrenten: Mitsubishi ASX

Liten utvendig, stor innvendig

Opel bedyrer det samme som deres konkurrenter, at bilene deres nå vil bli utstyrt med det siste av både ditt og datt, deriblant et kamerasystem som gjør at du kan følge med rundt bilen mens du eksempelvis skal parkere på trange steder. Størrelse burde derimot ikke by på de største utfordringene, for bilen måler kun 4,28 i lengde, og selv om den virker romslig innvendig, så er den begrenset i utvendig fysisk størrelse. Bilen rommer for øvrig fem personer, men med setene lagt ned kan du heller dra med deg opptil 1.372 liter bagasje. Utover dette byr Mokka på 19 oppbevaringsrom rundt om.

Søstra til Buick Encore

Buick Encore ble lansert på Detroit Motor Show, og er nær identisk til Opel Mokka. Foto: Wieck
Buick Encore ble lansert på Detroit Motor Show, og er nær identisk til Opel Mokka. Foto: Wieck Vis mer


At Opel valgte å presentere Mokka nå har sammenheng med bilutstillingen i Detroit. Der viser GM slektningen Buick Encore, som er samme bilen, bare med litt forskjellig grill. Da var det heller ingen vei tilbake for Opel, annet enn å informere. Opel har derimot vært knipne på bilder, så vi presenterer derfor interiørbildene av Encore, hvor vi tydelig kjenner oss igjen fra Opels modeller.

- Navnet stammer fra en type kaffebønner, og skal gjenspeile at bilen er rik på karakter, og full av energi, våger Opel seg til å kommunisere.

Til høsten er Mokka på plass i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer