Opel Monza: Slik ser den ut

Monza er et navn som vekker minner blant Opel-kunder - og andre. Nå er den her igjen.

Opel Monza er i denne omgang en konseptbil. Men at Opel vil noe mer enn bare å vise en show-bil, er ganske sikkert. Foto: Opel
Opel Monza er i denne omgang en konseptbil. Men at Opel vil noe mer enn bare å vise en show-bil, er ganske sikkert. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For dere som leste DinSide i fellesferien vil dette fremstå som en liten reprise, men her er nye bilder av bilen Opel annonserte tidlig i juli, og som skal vises i Frankfurt i september.

Dynamisk design

Det dreier seg om Opel Monza Concept, en bil som skal synliggjøre Opels fremtid og design-ambisjoner. I så måte skriver den seg inn i fortsettelsen av en designfilosofi som har vært gjeldende noen år nå, og som priviligerer dynamikk og spenst i formspråket fremfor det praktiske.

Kunst + teknologi

Nye Monza er 469 centimeter lang og svært lav - bare 131 centimeter i høyden. Designen er ifølge Opel inspirert av bølger som skyller inn over stranden (sic!). Bilen skal være en kombinasjon av tysk presisjon og ingeniørkunst, og kunstnerisk kreativitet.

Historiens sus

Virker Monza-navnet kjent? Det er nok fordi General Motors tidligere har brukt navnet på den kjente racerbanen utenfor Milano som modellbetegnelser, både for Chevrolet og Opel (kjent som Vauxhall i Storbritannia). Opel Monza var en stor og kraftig sportskupé basert på Senator, som ble produsert fra 1978 til 1986.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer