Opel: Nå også for privatpersoner

Etter negativ fokus gir den norske Opel-importøren nå etter. Nå skal også privatpersoner få kjøpe Opels businessmodeller.

FOR PRIVATPERSONER 1:
Opel Meriva 1.7 DT Enjoy

FØR: 214.100

NÅ: 192.400
FOR PRIVATPERSONER 1:
Opel Meriva 1.7 DT Enjoy

FØR: 214.100

NÅ: 192.400 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 26. april publiserte DinSide Motor artikkelen "Opel: Ikke for privatpersoner". I denne artikkelen fortalte vi at Opel-importøren GM Norge nektet privatpersoner å kjøpe de prisgunstige business-modellene. I stedet ble privatpersoner henvist til dyrere og dårligere utstyrte biler. Eksempelvis slapp firmabilkunder unna med 196.600 kroner for en Opel Astra 1.6i Enjoy stasjonsvogn, mens privatpersoner måtte ut med 220.200 kroner.

Tvilsom praksis

DinSide Motor oppfattet ikke bare denne praksisen som urettferdig, men også som tvilsom. Vi snakket derfor med både Bilimportørenes Landsforening (BIL) og Forbrukerombudet. Begge stilte seg negative til Opel-importørens forskjellsbehandling mellom firmabilkunder og privatpersoner.

I tillegg antydet vi muligheten for at Opel-importørens praksis brøt med skattereglene for firmabiler og at GM Norge dermed utsatte egne firmabilkunder for en skatterisiko.

Opplysningsrådet reagerte

Dette skulle vise seg å være en relevant antydning. Den 27. april ble vår artikkel fulgt opp av bransjemagasinet Bilnytt.no, som blant annet hadde snakket med Skattedirektoratet. Skattedirektoratet reagerte også saken og kunne opplyse at de ville se nærmere på den. Det samme gjorde Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), som står bak Norges offisielle bilprisliste. OFV gjorde det klart at alle priser i deres prisliste skal være allmenngyldige og at GM Norge dermed brøt mot OFVs retningslinjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer