Opel snart med ny viktig modell

Opel har akkurat lansert sin nye mellomklassebil Insignia. Om ikke alt for lenge kommer også neste generasjon Astra.

Publisert
Sist oppdatert

Insignia tar over etter Vectra og er sammen med Astra Opels kanskje viktigste modell. Dagens Astra ble lansert tidlig i 2004 og kom til Norge sommeren for snart fire og et halvt år siden. Snart er det imidlertid klart for en ny modell.

Astra videreføres?

Det betyr at dagens Astra nok får leve litt kortere enn de sedvanlige syv årene. I stedet tipper vi at den neppe blir mer enn seks år før en ny modell er hos forhandlerne. Om man som i tilfellet Insignia velger et helt nytt navn, er usikkert, men så langt tyder det meste på at man vil beholde Astra-betegnelsen.

Større

Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: Automedia Vis mer

Opel snart med ny viktig modell

  1. Store spionbilder av neste Opel Astra


Som dere ser på bildene, vil neste generasjon Astra trolig bli noe mer langstrakt. Det kan se ut som den totale størrelsen øker. Avbildet er femdørsvarianten. Vi regner med at både en sportsligere tredørsversjon og en mer praktisk stasjonsvogn også kommer. I tillegg regner vi med at en kabriolet også vil bli å finne i modellutvalget.

Forbedret interiør

Opel har innrømmet at de må forbedre seg på interiørkvalitet. Det syns i nye Insignia hvor inntrykket er løftet merkbart fra utgående Vectra. Interiørerbildene av denne testbilen avslører at utviklingen fortsetter i nye Astra. En sportsknapp i midtkonsollen tyder også på at Opel vil videreføre sitt aktive understell.

Fokus på drivstofforbruk

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Når det gjelder motorer, er lite kjent, men med den rådende finans- og miljøsituasjonen er det mye som tyder på at hovedvekten vil ligge på nøysomme firesylindrede motorer, med spesielt fokus på dieselsiden. Noe snakk om hybridutgaver har vi ikke hørt i denne sammenheng, men i og med at bilen fortsatt ligger et stykke frem i tid, vil vi ikke utelukke at noe slikt kommer en stund etter lanseringen.

Neste generasjon Opel Astra skal etter hva vi erfarer debutere på neste års høstutstilling i Frankfurt.

  • Klikk her for flere og større bilder.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer