Opel Vectra snobber oppover

Her er de første bildene av neste generasjon Opel Vectra. Skal vi tro Automedia snakker vi her om en mer avansert skapning med blant annet firehjulsdrift og ny V6-diesel.

Publisert
Sist oppdatert

Som spionbilder flest stammer disse fra Nord-Sverige hvor bilen gjennomgår grundig vintertesting cirka et år før bilen skal vises for første gang. Ut i fra bildene er det vanskelig å si noe om den konkrete designen, men proporsjonene avslører at det dreier seg om en sedan med relativt kupélignende former og en ganske flat taklinje. Opel selv har nettopp gitt oss et hint om hvordan neste Vectra kan komme til å se ut med konseptbilen GTC Concept, og det hintet antyder i alle fall spenstige kupélinjer. Detaljer som grill og lykter kan også ha betydelige likhetstrekk med den kommende mellomklasseren fra Opel. Dette støttes opp av Automedia som mener at Vectra vil få en ganske aggressiv front i stil med Opel Astra og til en viss grad SUVen Antara.

Firehjulsdrift

Neste generasjon Opel Vectra vil bygge på en plattform kalt Epsilon 2, etterfølgeren til dagens Epsilon-plattform som blant andre Saab 9-3 i tillegg til Vectra bygger på. Epsilon 2 vil bli noe større, men dagens Vectra er allerede en svært rommelig bil, ikke minst i stasjonsvognutgave. Mer interessant er det kanskje at den nye plattformen muliggjør firehjulsdrift, noe ingen Opel har i dag med unntak av Antara som jo deler plattform med Korea-amerikaneren Chevrolet Captiva. At den nye plattformen tillater firehjulsdrift, betyr også at biler som Saab 9-3 og også 9-5 vil kunne få drift på alle hjulene, noe Saab har lengtet etter i årevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer