Opel Zafira: Praktisk for sju

Opel Zafira kan forvandles fra å være et 7-seters befordringsmiddel til å bli en en-seters "varebil" i løpet av 15 sekunder - uten at du behøver å fjerne ett eneste sete.

Opel Zafira: Praktisk for sju
Publisert

Plassutnyttelsen kan man neppe klage på i den nye Opel Zafira som vises for pressen i Portugal denne uken. Bilen er nemlig bygd på samme plattform som Astra stasjonsvogn, likevel har den plass til syv voksne eller et lastevolum på 1.700 liter.

FLEX7?!?

Det mest geniale med Zafira er likevel systemet Opel har valgt å kalle FLEX7. Bak den tilsynelatende kompliserte betegnelsen ligger noe av det mer praktiske bilindustrien har sett på mange år. Problemet med de såkalte flerbruksbilene har nemlig vært at man har måttet ta ut setene dersom man virkelig skulle utnytte lastevolumet. Tungvint fordi setene i seg selv ofte er mer enn tunge nok, og fordi man er avhengig av å sette de fra seg. I Zafira forblir setene i bilen, samtidig som de forsvinner.

De to bakerste setene forsvinner i gulvet, og blir helt borte, mens baksetet gjemmer seg der baksetepassasjerene vanligvis har beina sine. Opel hevder at forvandlingen fra person- til varebil er unnagjort på 15 sekunder.

Motorene

Under panseret på Zafira vil man finne tre motorer. Minstemann yter 100 hester fra et slagvolum på 1,6 liter, mens en 1,8 liter med 115 hestekrefter er sterkeste alternativ. En dieselmotor vil også finne veien til motorrommet. Den vil ha et slagvolum på 2 liter og riste av seg 82 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer