Test: Opel Grandland X Hybrid4

Opelen du vil ha

Spreking med ledning og firehjulstrekk.

Endelig har Opel en bil som er skikkelig tilpasset avgiftssystemet i Norge. Med Grandland X Hybrid 4 får man grei elektrisk rekkevidde, firehjulsdrift og mye effekt og mye moment. Her får du vår mening bilen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke gått Opels vei de siste årene i Norge. Ampera-e hadde potensial til å kunne bli en av Norges mest solgte biler, hvis man bare hadde fått biler, og når de endelig kom, var konkurrentene så mange og så billige at den hadde mistet forspranget. Den er allikevel Opels bestselger frem til nå.

Den store stasjonsvogna Insignia var en av de første bilene som ble lansert etter WLTP-utslipp og ble plutselig nesten like dyr som en BMW 5-serie.

Grandland X har heller ikke gjort veldig mye ut av seg på sine snaue tre år på markedet, selv om den med et salg på pluss minus 500 biler i året har vært den viktigste modellen for Opel bak Ampera.

Små motorer og forhjulstrekk har tydeligvis ikke appellert nok.

Endelig som ladbar hybrid

Men nå kan den relativt anonyme tilværelsen i trafikkbildet fort være over, for nå lanseres den i en pakke som nordmenn kan like. Opel er nemlig førstemann ut etter Mitsubishi Outlander til å tilby en ladbar SUV med firehjulsdrift til en folkelig pris.

Denne har nemlig en sprek 1,6-liters turbomotor på 200 hester i front. Den alene ville trolig vært bra nok for mange. Men den får dyttehjelp av to elmotorer, én mellom motoren og 8-trinnsautomanten på 110 hk og 320 Nm og en elmotor på 113 hk og 166 Nm, som er plassbesparende plassert sammen med multilenkeopphenget på bakakselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer