Opels leketøy: GT gjenoppstått

GT er Opels nye sportsbil. Selv om navnet er gammelt, er innholdet nytt og ganske annerledes.

Publisert
Sist oppdatert

Opel GT er et navn som vekker mange assosiasjoner hos de aller fleste bilinteresserte, spesielt blant den eldre garde. Den lille sportskupeen kom på markedet i 1968 og levde frem til 1973. Selv om produksjonstiden var relativt kort, er dette en bil mange Opel-fans fortsatt minnes med glede.

Annerledes konsept

Derfor var det kanskje ekstra artig for disse at Opels nyeste og for tiden eneste sportsbil viderefører det tradisjonstunge navnet. At konseptet er litt annerledes avsløres imidlertid allerede ved en kjapp titt på spesifikasjonene. Mens den opprinnelige GT’en var en ekte kupé, er den nye utgaven en rendyrket roadster.

Mer krefter

Layouten på drivlinjen er imidlertid den samme med motoren foran og drivhjulene bak. Men førstnevnte har vokst betydelig siden 60-tallet, i alle fall målt i effekt. Mens originalen ble levert med to motorer på henholdsvis 1,1 og 1,9 liter og effekt fra 67 til 102 hestekrefter, kommer nye GT med en 2,0-liters turbomotor på hele 264 hester.

Prisnivået har også blitt betydelig høyere, i alle fall her til lands. Med en startpris 646.000 kroner kan den knapt kalles noen folkesportsbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer