
Test: Hyundai Kona Electric
Som så mange andre bilprodusenter om dagen, bretter nå Opel ut sine visjoner for fremtiden basert på en fornyet strategi. For Opel er det desto mer naturlig ettersom den tyske produsenten for bare noen måneder siden ble kjøpt opp av PSA-konsernet (Peugeot og Citroën).
I Norge ligger Opel ganske langt nede på registreringsstatistikken i forhold til i sine glansdager, og de store forhåpningene som knyttet seg til lanseringen av elbilen med rekord-rekkevidde - Ampera-e - er ikke blitt innfridd grunnet for lav tilgang til biler.


Ladet stemning: Derfor ble den utskjelte bilen Årets Bil 2018
Elektrifisering i støpeskjeen
De fleste produsentene er som kjent i dag avhengige av elektrifiserte modeller for å gjøre det bra salgsmessig og det ligger i kortene at det vil komme nye modeller av den typen også fra Peugeot, Citroën - og Opel.
Her viser Opel det som kan bli neste elbil fra merket, selv om vi regner med at denne konseptbilen vil bli noe nedtonet i designen når den kommer i produksjon.
Det legges ikke skjul på at det er en tidlig prototype, i og med at man har valgt navnet GT X Experimental. Ifølge produsenten skal bilen være et uttrykk for det de kaller Opels verdier - «det som er tysk, åpent/tilgjengelig, spennende».

Kompakt el-SUV
Litt mindre tåkete er det lille som er av tekniske beskrivelser. Som et startpunkt for strategien som skal gi et fullstendig elektrifisert modellspekter innen 2024, er GT X en fullelektrisk bil, utstyrt med en batteripakke på 50 kWt. Det skal dreie seg om neste generasjons litiumion-teknologi som også er klargjort for trådløs (induktiv) lading.
GT X er en kompakt, firedørs SUV - 406 centimeter lang og 183 centimeter bred med en akselavstand på 263 centimeter. Den er basert på en lettvekt-arkitektur og er utstyrt med hjul med moderate 17-tommers felger, men med hjuldesign som får dem til å bli visuelt større.

Ukomplisert
Ellers er designen bevisst minimalistisk, både utvendig og innvendig, med et interiør som baserer seg på skjermbasert betjening/grensesnitt med ren, ukomplisert design - såkalt «Pure Panel». Noen typiske konseptbil-designgrep er tatt for å piffe opp det visuelle, som de gule dekor-elementene og den svært spesielle dekk-designen.
Det er forfriskende å se ut fra pressemeldingen fra Opel at de ikke vurderer å gjøre modellen selvkjørende. Autonomigraden vil her være begrenset til den tredje på skalaen fra null til fem.
Slik bilen ser ut her, vil ikke bilen komme i produksjon, men kommende modeller fra merket vil inneholde mange av designelementene den viser, kan Opel opplyse. Fortsettelse følger, med andre ord ...
