Oppdatert roadster-kule fra Mercedes

For ikke lenge siden meldte vi at Mercedes-Benz’ minste roadster, SLK, var klar for en oppdatering. Nå er også AMG-utgaven offisiell.

Publisert
Sist oppdatert
Den nye styringen til tross, dette er hovedsakelig en ansiktsløftning i ordets rette forstand.


Men endringene her er ikke like interessante som for de mer ordinære utgavene. For selv om de fleste hadde forventet en SLK 63 AMG med en 6,2-liters V8er under det lille panseret, må vi klare oss med den gamle 5,4-literen i SLK 55 AMG fortsatt en stund til.

Girkassen er imidlertid oppgradert og skal i de to sportsligste modiene skifte ti prosent raskere mellom girene.

Ny styring

Oppdatert roadster-kule fra Mercedes

Oppdatert roadster-kule fra Mercedes

 1. Store bilder


Den mest interessante tekniske nyheten er en ny type styring med variabel utveksling. Til forskjell fra BMWs system Active Steering, forandres ikke utvekslingen avhengig av fart og kjørestil, men i forhold til rattutslag. Det vil si at utvekslingen ved mer enn fem graders styreutslag er høy for kjappere respons ved svingkjøring, mens den ved midtstilling er relativt lav for å ivareta retningsstabiliteten.

Visuelt

Den nye styringen til tross, dette er hovedsakelig en ansiktsløftning i ordets rette forstand. De visuelle endringene består av blant annet en ny frontfanger, en omarbeidet snute, nye frontlykter og større sidespeil med blinklys av typen LED. Innvendig er rattet og instrumentklokkene også nye.

Seriøs pakke

Oppdatert roadster-kule fra Mercedes


En sportspakke ved navn AMG performance package er tilgjengelig og et attraktivt tilvalg på denne voldsomme roadsteren. Den gir deg større og kraftigere komposittbremser, nye felger, sportsligere understell, karbon i interiøret og et enda sportsligere ratt.

Nye SLK og SLK 55 AMG blir tilgjengelig på midtparten av våren neste år.

 • Se store bilder her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer