Oppgradert designerbil

Det var særlig fronten som skapte begeistring med den dype V-en som skar seg ned i støtfangeren. Nå har dette blitt enda tydligere og selv om dette er en mye mykere variant, har den fått linjer i fronten som minner sterkt om Alfa Romeo Brera.

Publisert
Sist oppdatert

Det siste som dukket opp i gammel 156-drakt var den svært underholdende GTA-modellen. Test av GTA med 250 hestekrefter finner du her.

Små forandringer

Det er den kjente designeren Giorgetto Giugiaro som har gjort forandringene på 156. Fronten er den delen av bilen som har blitt mest forandret og det synes best på den noe større grillen og nye lykter. Den nedre delen av støtfangeren har også blitt smalere. Bak har lyktene fått en annen fasong.

Innvending er det også gjort forandringer på dashbord og du kan velge i en rekke fargekombinasjoner. Du kan nå få Alfa Romeos egen patenterte mikrofiberstoff, Alfatex, i setene. Dette skal gi god komfort og hjelpe til med å gjøre bilen enda mer elegant. Vi regner med at dette er noe som ligner Alcantara, som allerede er i utstrakt bruk hos mange bilprodusenter.

Rå dieselmotor

Alfa Romeo utvider sitt Multijet konsept videre. Fra før finnes det en 1,9 liters common-rail dieselmotor med 140 hestekrefter. Nå kommer også en større variant med fem sylindre, 2,4-liters slagvolum, 175 hestekrefter og 385 newtonmeter ved 2.000 omdreininger. Den klarer 0 til 100 kilometer på 8,3 sekunder og har en toppfart på 225 kilometer i timen. Den får også en diesel motor på 115 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer