Oppgradert Octavia med bedre beinplass!

Allerede i mai kunne vi vise spionbilder av den nye Octavia. Nå er de første offisielle bildene sluppet, og vi har også de nye prisene.

Publisert

Som vi også skrev i artikkelen 10640">Spionbilde: Ny Skoda Octavia? i slutten av mai, er dette en facelift - eller en modelloppgradering. Det er altså ingen revolusjonerende endringer som er gjort på 2001-modellen av Octavia, som blir lansert i Norge i oktober i år.

RS for de med kløende gassfot

Det som kanskje er mest spannende, er at det kommer en RS-modell av sedan-utgaven. Denne kan friste med en 1,8-liters bensinmotor med turbo og 183 hestekrefter - og skal kunne nå en toppfart på 229 kilometer i timen. Selvsagt er den også utstyrt med de rette elementene for å akkompagnere de mer sportslige ytelsene: 19-tommers hjul, spoiler foran og bak, sportsseter, og selvsagt senket chassi.

Mer lik Fabia

De eksteriørmessige endringene på den oppgraderte Octavia innebærer: Ny forkrommet grill og klare frontlyskastere som man også finner på Fabia, ny støtfanger foran og bak, og spoiler foran på bilen. - Ikke de helt store endringene, altså.

Svar på tiltale

Inne i bilen er det imidlertid gjort noe flere endringer - blant annet er det blitt mye bedre plass i baksetet. Octavia har fått en god del pepper for den dårlige benplassen i baksetet - blant annet hos oss, i testene 6324">Skoda Octavia 2.0 SLX og 2029">Octavia: Fornuftens Passat. Nå er bakseteplassen utvidet med 22 millimeter - men uten at det har gått på bekostning av det enorme bagasjerommet, som vi har kommentert i rosende ordelag i de samme testene som nevnt ovenfor. Hvordan Skoda har greid kunststykket å øke benplassen bak uten at det går på bekostning av bagasjevolumet, har vi ikke fått noen forklaring på ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer