Oppgradert S80 med intelligent demping

Volvo tyner det siste ut av S80 og lanserer aktive dempere på denne modellen også.

Publisert
Sist oppdatert
Oppgradert S80 med intelligent demping

Oppgradert S80 med intelligent demping

  1. Store bilder


Systemet finnes fra før på Volvo S60 R og V70 R. På S80 er teknikken tilpasset forhjulstrekk og skal først og fremst gi bedre komfort, samt sikkerhet i kritiske situasjoner. Four-C står for Continously Controlled Chassis Concept og er utviklet i samarbeid med Øhlins Racing AB.

Tenkende

Four-C er intelligent og skal gjøre underverker siden den alltid tilpasser seg de rådende forhold. Selv om du har valgt den komfortable innstillingen er bilen likevel forberedt på en plutselig unnamanøver. Da tar automatikken over og tilpasser dempingen slik at kjøreegenskapene blir optimale gjennom den kritiske situasjonen.

Oppgradert S80 med intelligent demping


Ønsker man en hardere og mer sporty demping holder det med å trykke på Four-C-knappen. Både responsen og veigrepet skal dermed bli bedre. Dette skal oppnås ved at trykket mot veien fordeles optimalt mellom hjulene.

Slik virker det

I Four-C reguleres hver støtdemper elektronisk og dempingen kan forandres fra myk til hard på 0,04 sekunder. Sensorene avleses 500 ganger i sekundet og måler blant annet hastighet, akselerasjon, G-krefter, fjærbevegelser, rattets posisjon og hvor fort det dreies og graden av bremsing. Systemet er avhengig av at bilen er utstyrt med DSTC (Dynamic Stability and Traction Control).

Nyheter på S80

Oppgradert S80 med intelligent demping


Sammen med det nye dempersystemet har S80 også fått små visuelle oppdateringer. Foran har luftinntaket i spoileren fått ny form og en tverrgående kromlist sitter mellom nye tåkelys. Grillen har fått nytt rutemønster og kanten rundt er i krom. Dørhåndtakene er også i krom.

Baklysene har blitt mindre og har blant annet fått bremselys med LED-teknologi. Dette gjør at lyset tennes fortere. Støtfangeren bak har i tillegg fått en rundere form.

Interiøret har også fått noen forandringer. Midtkonsollen er nå kullsort med noen innslag av krom. Instrumentene er også nye, og S80 T6 får det samme instrumentdesignet som S60 R og V70 R. De femsylindrete modellene får en metallring rundt slik som på XC 90.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler

  • Her finner du våre Volvo-tester
  • Her finner du flere Volvo-nyheter
  • Her finner du våre Volvo-spionartikler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer