Oppgradert Suzuki SX4

Tre år gamle SX4 er moden for en oppdatering. Den skal vises i Frankfurt.

Oppgradert Suzuki SX4
Publisert
Sist oppdatert

Suzuki SX4 er en ganske original liten modell som ligger i krysningen mellom kompakt-SUVene og småbilene. Det er utviklet en egen forkortelse, UXC (!) for å betegne disse "Urban-Cross-Cars" som Suzuki kaller dem.

Moderate ytre endringer

Bilen får nå sin midtlivs-oppgradering. Ansiktsløftningen er ikke iøynefallene på utsiden, der man i første rekke finner en fornyet grill og endret integrert frontspoiler. Også skliplatene er endret med den hensikt å gi bilen et tøffere uttrykk. Innvendig er instrumenteringen modernisert og lydisoleringen forbedret.

Spenstigere diesel

Men det er under panseret endringene er mest merkbare. Både bensinmotor og dieselmotor er fornyet; førstnevnte moderat, sistnevnte mer betydelig. 1.6 bensin kommer til Norge i 112-hesters versjon og kan leveres med automat. 1.9 diesel erstattes av en ny 2.0-versjon og denne får en toppeffekt på hele 135 hestekrefter (mot 120 tidligere) og et dreiemoment på 320 newtonmeter (før: 280). Dieselen var sprek nok før; nå blir den et riktig råskinn...

Kun firehjulsdrift til Norge

I Frankfurt vil bilen bli vist både med forhjulsdrift og firehjulsdrift - førstnevnte gir lavere vekt og lavere utslipp. Den norske importøren holder seg imidlertid til sin policy "firehjulsdrift inkludert i prisen". Dermed får man heller ikke de aller rimeligste versjonene hit til lands. Imidlertid tar importøren inn den japansk-produserte bensinversjonen med noe mer moderat motorstyrke istedet for den ungarsk-produserte versjonen på 120 hester som presenteres for det tyske publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer