Oppgradert Volvo V40 og S40

Fem år etter introduksjonen av V/S40, kommer en oppgradert versjon. De synbare endringene er små, men det er mer nytt under panseret.

Oppgradert Volvo V40 og S40
Publisert

V/S40 ble introdusert i 1995, og Volvo har jobbet med denne ansiktsløftningen i hele tre år. Volvo Personbiler, som er den norske Volvo-importøren, regner med at de nye modellene vil komme til Norge tidlig på høsten i år.

Mindre endringer på eksteriør

Det er altså ikke mye av endringene på disse nye modellene som er synlig for de uten spesialinteresse for S/V40. Utvendig begrenser det nye seg til endrede støtfangere foran og bak, ny design på sidelistene, større blinklys på sidene av bilen, nye aluminiumsfelger og omdesignede baklys - og alle endringene er svært diskrete. Av de innvendige endringene finner vi et redesignet dashbord og ny midtkonsoll som er høyere enn den gamle.

De skjulte endringene

Om en vanlig mann ikke ville legge merke til disse diskrete endringene på interiør og eksteriør, vil han i hvert fall ikke være i stand til å se de endringene som faktisk er de største. Hjulopphenget foran på bilen er oppgradert med nye støtdempere og nye undre bærearmer. Det er også gjort visse justeringer på hjulopphenget bak. Akselavstanden er økt med 12 millimeter og sporvidden foran er økt med 18 millimeter. Dette har gjort at nye S/V40 også får endret dekkdimensjoner, med høyere profil - fra 195/55 til 185/65 eller 195/60.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer